sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Medalion de mistret

Ingrediente:
1,6 kg carne de mistreţ tocată
600 g slănină
o căpăţână de usturoi
o ţelină
2 morcovi
2 fire de cimbru
un vârf de cuţit de busuioc
1 kg ciuperci rumenite în unt
200 g arpagic
2 cepe tocate

Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii mai grosuţe, care se umplu cu costiţă şi usturoi. Bucăţile care pică
se dau prin maşina de tocat, se adaugă costiţa de mistreţ, se pun trei ouă, sare, piper,
usturoi tocat, se face o pastă bine frământată, apoi se face un pat din tocătură, pe o
coală de celofan. Pe marginea patului, se pun fâşiile de carne care au fost împănate
cu usturoi şi costiţă, se rulează cu celofanul şi se leagă cu aţă. După aceea, se pune în
tigaie la fiert în apă cu ulei şi puţin bulion. Din când în când întoarcem şi stropim cu
sos până se termină de fiert. Călim 200 g costiţă tăiată cubuleţe peste care punem
zarzavatul tăiat Julien, arpagic, ţelină, morcov, ardei, un pahar de vin, busuioc şi
cimbru. Ciupercile tocate le călim în unt. După ce a fiert carnea, o desfacem de aţă şi
celofan, o tăiem felii şi servim cu zarzavat călit şi ciuperci călite. Se serveşte cu
murături fine - ţelină, gogoşari, mere sau struguri. Friptura de vânat cu sos picant se
serveşte cu cruton de pâine la mijloc.

Niciun comentariu: