sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Musaca de cartofi cu carne tocata

Ingrediente:
500 g carne de vită
500 g carne de porc
4 cepe
4 cartofi mari
200 g caşcaval ras
2 ouă
300 g smântână
100 g unt
sare şi piper

Mod de preparare:
Carnea o tocăm şi o călim în ulei cu ceapă, cartofii se curăţă, se spală, apoi se taie
felii şi se prăjesc în ulei încins. Ungem tava cu unt şi punem un rând de cartofi, un
rând de carne şi repetăm, până se termină, apoi turnăm deasupra smântâna bătută cu
ou, sare, piper şi caşcavalul ras, după care dăm la cuptor, până se rumeneşte. Se
serveşte deasupra cu un sos din 200 g suc de roşii, 100 g smântână, o lingură de
miere, sare şi piper.

Niciun comentariu: