duminică, 11 ianuarie 2009

Muschi de porc cu lamaie

Ingrediente:
600 g muşchiuleţ de porc
300 g şuncă
1-2 lămâi
sare şi piper

Mod de preparare:
Muşchiuleţul se taie felii şi se bate cu ciocanul, apoi se sărează şi se piperează. Peste
feliile de muşchi, se pun câte două felii de şuncă, iar peste şuncă, se aşează câte o
felie de lămâie şi se prinde cu o scobitoare. Se dă tigaia cu puţin ulei, pe flacără, şi
fiecare bucată de muşchiuleţ se dă prin făină de grâu, apoi se prăjesc pe ambele părţi.
Separat, în cratiţă, se pun 75 g unt, sare, piper şi un pahar de vin, se adaugă bucăţile
de muşchi şi se lasă să dea câteva clocote. Se servesc decorate cu pătrunjel tocat
mărunt şi piure de cartofi.

Niciun comentariu: