marți, 27 ianuarie 2009

Orez thailandez

Ingrediente
orez, ciuperci, ardei gras (rosu,verde), ceapa, brocoli, usturoi, ulei
masline, piept pui, sos soia, sos salsa (dulce+iute), morcovi
Mod de preparare
Se fierbe orezul in apa, adaugind vegeta sau delikat(e mult mai
aspectuos). Pentru sos: se taie doi catei usturoi felii subtiri, care se
calesc in putin ulei masline - 2 min.; se adauga pieptul de pui taiat
cubulete, adaugindu-se treptat sos soia si sos salsa (dulce). Treptat se
pun: un morcov taiat julien, o ceapa taiata rondele, ciupercile-felii; spre
sfirsit se pun ardeii taiati felii, citeva buchetele brocoli si sosul iute. Se
adauga acest amestec la orezul fiert. Atentie: trebuie sa mestecati
aproape continuu, sa nu se prinda. Se poate acoperi cu un capac pentru
ca legumele sa lase mai repede apa. Legumele trebuie adaugate in
ordinea complexitatii lor de fierbere; legumele nu trebuie
patrunse(fierte)in totalitate, astfel se va obtine un plus de vitamine.
Folosind sosurile de mai sus, nu este necesar sa puneti sare. In loc de
sos iute, se foloseste piper.
Se asaza orezul pe un platou; se lasa loc in mijlocul acestuia pentru a
adauga sosul de legume si puiul

Niciun comentariu: