duminică, 11 ianuarie 2009

Piftie din carne afumata de porc

Ingrediente:
1 kg cap porc
1 bucată rasol de porc
2 picioare de porc
2 morcovi
2 cepe
1 pătrunjel
3 foi de dafin
sare, boabe piper, o căciulie de usturoi

Mod de preparare:
Se spală carnea şi se opăreşte, apoi se pune la fiert. După ce curăţăm spuma adăugăm zarzavatul, piperul boabe, sarea şi foi de dafin după gust. Lăsăm să fiarbă la foc domol 2-3 ore.
Strecurăm supa şi adăugăm usturoiul zdrobit. Carnea o dezosăm şi o punem în vasele
dorite. Decorăm cu fâşii de morcov, apoi adăugăm supa strecurată peste carne şi dăm
la răcit. Se serveşte ca gustare rece cu 2-3 picături de oţet.

Niciun comentariu: