duminică, 11 ianuarie 2009

Prajitura cu afine si branza de vaci

Ingrediente:
175 g biscuiţi fărâmiţaţi
75 g unt topit
100 g fulgi de nucă de cocos
o lingură de gelatină
12 linguri de apă clocotită
450 g brânză de vaci proaspătă
300 g frişcă
4 linguri de zahăr tos
125 g de afine sau mure
½ de lingură de zahăr pudră

Mod de preparare:
Ungeţi şi tapetaţi cu hârtie o tavă rotundă cu baza detaşabilă, amestecaţi biscuiţii cu
untul şi cu 50 gr. de fulgi de cocos şi puneţi un strat uniform. Puneţi gelatina şi 4
linguri de apă clocotită într-un vas la Bain-Marie şi amestecaţi bine restul de nucă de
cocos cu restul de apă clocotită, apoi bateţi frişca, amestecaţi cu brânza de vaci şi
încorporaţi amestecul din nucă de cocos, gelatină şi zahăr. Turnaţi în formă peste
baza de biscuiţi, daţi la rece timp de trei - patru ore, apoi aşezaţi pe un platou şi ornaţi
cu afine şi zahăr pudră.

Niciun comentariu: