duminică, 11 ianuarie 2009

Prajitura cu branza si fanta

Blatul - 6 ouă, 6 linguri de zahăr pudră, 6 linguri de făină, 1 praf de copt, sare şi
coajă de lămâie. Se bat spumă ouăle cu zahăr, adăugăm făina, mirodeniile şi praful
de copt.
Dăm la copt, timp de 25 de minute; după ce s-a răcit, ungem blatul cu gem, peste
gem punem compoziţia de brânză, formată din 700 g brânză de vaci, 300 g zahăr
pudră, 200 g unt şi 1 plic de vanilie. Peste brânză, punem un jeleu făcut dintr-un
pachet de budincă de vanilie şi 400 ml de Fanta. 100 ml de suc de Fanta se
amestecă cu budinca, iar restul de 300 ml de suc se pune la fiert şi, când clocoteşte,
adăugăm budinca dizolvată şi 10 g gelatină înmuiată. Amestecăm până se îngroaşă,
dăm la răcorit, apoi punem peste stratul de brânză şi lăsăm timp de două ore, până se
întăreşte. Se decorează cu fructe sau frişcă.

Niciun comentariu: