joi, 8 ianuarie 2009

Pricomigdale mocca

Ingrediente:
150 g unt
60 g zahăr pudră
1 gălbenuş
o linguriţă de ness
130 g făină
20 g cacao
Pentru umplutură:
3 linguri frişcă nebătută
2 linguri de ness
90 g ciocolată rasă
3 linguri de coniac

Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul, gălbenuşul şi nessul, apoi se adaugă făina amestecată,
în prealabil, cu praful de cacao. Se obţine un aluat care se lasă să stea timp de o oră,
după care se întinde o foaie de un centimetru grosime, din care se fac rondele. Se coc
în cuptor circa cincisprezece minute, apoi frişca lichidă se fierbe împreună cu nessul
şi ciocolata. Se adaugă coniacul, se lasă la răcit, după care se bate bine până devine o
cremă spumoasă cu care se lipesc fursecurile două câte două. Deasupra se ornează cu
ciocolată topită sub formă de boabe de cafea.

Niciun comentariu: