duminică, 11 ianuarie 2009

Purcel de lapte la tava

Ingrediente:
un purcel de lapte
2 lămâi
sare şi ulei

Mod de preparare:
Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă imediat după ce a fost curăţat, se
spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atârnat
cu capul în jos timp de douăzeci şi patru de ore. Se şterge cu un prosop curat, apoi se
unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeama de lămâie şi sare. Turnăm puţin ulei într-o
tavă, peste ulei punem pe lăţimea tăvii cinci sau şase beţişoare şi peste beţe, punem
purcelul - ca să nu se prindă de tavă. În interiorul purcelului, introducem o sticlă de
şampanie ca să stea purcelul drept, apoi încingem cuptorul, ungem purcelul cu ulei şi
dăm la copt, timp de două ore, până la două ore şi jumătate. Din când în când
scoatem şi mai ungem cu ulei. Ca să nu se ardă codiţa şi urechile, le învelim cu hârtie
sau cu folie de staniol unsă cu ulei. La final, se serveşte cald sau rece.

Niciun comentariu: