duminică, 11 ianuarie 2009

Rulada de porc

Ingrediente:
1,5 kg muşchi de porc
3 morcovi
200 g cabanos
200 g slănină
5 ouă
sare,piper
ulei
usturoi
1 kg cartofi

Mod de preparare:
Muşchiul se desface într-o singură fâşie de carne ca un pat, care se bate bine cu
ciocanul, apoi se condimentează şi, după dorinţă, se poate unge cu puţin muştar.
Morcovul se taie fâşii lunguieţe, cabanosul se taie şi el lunguieţ, apoi slănina se taie
fâşii, după care ouăle fierte tari se taie în sferturi, apoi se aşează pe muşchi în rânduri
separate şi se rulează strâns, se leagă cu aţă din capăt în capăt şi se pune în tavă cu
ulei. Pe margine, se pun cartofi curăţaţi şi tăiaţi în două, apoi se dă la cuptor timp de
40 de minute. După ce s-a copt, se taie felii şi se servesc cu cartofi copţi şi murături
fine - mere, pere, conopidă, struguri, ceapă sau varză roşie.

Niciun comentariu: