duminică, 11 ianuarie 2009

Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii

Ingrediente:
1,2 kg muşchi de porc
1 gogoşar roşu
o ceapă călită
2 căţei de usturoi
2 ouă
ulei
sare, piper
1 pahar de vin
o linguriţă de boia dulce

Mod de preparare:
Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul, până devine ca o foaie
dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca să devină uniformă. Carnea care pică de
la fasonarea muşchiului o dăm prin maşina de tocat, o călim cu ceapa la un loc, apoi
întindem peste foaia din carne, presărăm sare, piper şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt.
Tăiem gogoşarul felii subţiri pe care le aşezăm rânduri peste carnea tocată, rulăm
carnea, o legăm cu aţă, ungem cu boia, apoi punem ruloul într-o cratiţă şi-l prăjim
puţin pe ambele părţi, după care turnăm un pahar de vin şi dăm timp de o oră la
cuptor. După ce s-a răcorit, dezlegăm aţa şi tăiem felii. Se serveşte cu soté din
legume sau sosuri, roşii, hrean.

Niciun comentariu: