joi, 8 ianuarie 2009

Salata de sfecla si ciuperci

Ingrediente:
3 kg bureţi fierţi,
2 kg sfeclă roşie fiartă şi tocată fideluţe,
1 kg morcov fiert tăiat rondele,
1 kg ceapă tăiată peştişori,
1 kg gogoşari tăiaţi Julien

Mod de preparare:
Se face un baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2 linguri
de sare, după care se pun mirodenii – foi de dafin, enibahar, boabe de muştar şi piper.
Se fierbe baiţul timp de 5 minute, apoi adăugăm ceapă, gogoşari, dăm un clocot,
după care adăugăm bureţii, sfecla şi morcovul. Lăsăm la clocotit, timp de 10 minute,
apoi fierbinte se pune la borcane, iar la sfârşit legăm şi sterilizăm timp de jumătate de
oră.

Niciun comentariu: