joi, 8 ianuarie 2009

Salata de toamna2

Ingrediente:
3 kg gogonele tăiate feliuţe
20 gogoşari tăiaţi fideluţe
10 ardei graşi tăiaţi fideluţe
1 kg ceapă tăiată peştişori
1 kg morcovi tăiaţi rondele
500 ml oţet
500 ml ulei
500 ml apă
500 g zahăr
sare
foi de dafin
o ceaşcă de boabe de muştar şi piper

Mod de preparare:
Se pun în vase, separat şi presărate cu sare, se lasă până a doua zi. Apoi se scurg de
zeamă şi se opăresc pe rând cu baiţul făcut din oţet, ulei, apă, zahăr, sare, foi de
dafin, boabe de muştar şi piper. Se pun toate la fiert şi se face un baiţ în care opărim,
pe rând, zarzavatul tăiat, apoi le amestecăm toate la un loc şi le dăm un clocot, după
care fierbinţi le punem în borcane. Legăm vasele şi le punem în pături până a doua zi.

Niciun comentariu: