marți, 27 ianuarie 2009

Salată orientală de primăvară

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 250 g ceapa verde, 500 g salata verde,
100 g verdeata, 150 ml ulei, 3 oua fierte, 25 g sare, 500 g rosii, 100 ml
otet.
Mod de preparare
Cartofii se spala, se curăţă si se taie în rondele, apoi se pun la fiert în
apa cu sare. Ceapa verde se curăţă, se spala si se taie bucati de cca. 2
cm. Salata verde se curata, se spala si se taie. Rosiile se curata, se
spala si se taie rondele. Verdeata se curata si se spala, apoi se taie
marunt. Ouale se taie rondele. Componentele pregatite se amesteca intrun
vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul. Se
monteaza compozitia in farfurii pentru servit sau pe platou, într-o forma
placuta şi se decoreaza cu felii de ou.

Niciun comentariu: