sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Sarmale de vara

SARMALE DE VARĂ
Aceste sarmale se fac vara, deoarece se învelesc în frunze diferite cum ar fi cele de
ştevie, hrean, fasole, tei, zmeură sau de potbal. Se pune la fiert 1 l de borş cu sare şi
opărim pe rând frunzele. Umplutura se face din 300 g carne de viţel, 300 g carne de
porc, 300 g carne de mânzat, 300 g costiţă afumată, 300 g piept de pui, care se
toacă prin maşină.
3 cepe tocate mărunt se călesc în 2 linguri de untură de pasăre; adăugăm 2 ardei
tocaţi, 2 linguri de pastă de tomate, sare, piper, 2 legături de mărar tocat, o cană
de orez spălat bine, 2 ouă şi 2 felii de franzelă înmuiată în apă. Pentru un gust mai
aromat, putem pune o lingură de Secretul Gustului de zarzavat. Învelim sarmalele şi
le aşezăm în vas de lut sau într-o cratiţă unsă cu ulei şi cu crenguţe de cimbru uscat,
apoi aşezăm sarmalele pe sortimente de frunze, iar deasupra punem felii de roşii şi
două căni de vin alb. Acoperim vasul cu frunze, apoi dăm la cuptor, timp de o oră. Se
servesc cu mămăliguţă şi smântână.

Niciun comentariu: