joi, 8 ianuarie 2009

Sarmalele bunicii

Ingrediente:
500 g carne de porc
500 g carne de mânzat
200 g slănină afumată
200 g costiţa afumată
1 kg ceapă
2 morcovi
o cană de orez
o varză murată, sare, piper, cimbru, o lingură de boia dulce

Mod de preparare:
Se taie ceapa mărunt, morcovul se rade pe răzătoare, slănina şi costiţa se taie
cubuleţe, după care se amestecă şi se călesc la foc domol, timp de 20 de minute, apoi
adăugăm carnea tăiată cubuleţe şi orezul spălat bine, dăm gust de sare, piper şi boia.
Amestecăm bine şi facem sarmale mari dintr-o singură frunză, le aşezăm în cratiţa
unsă cu ulei, punem crenguţe de cimbru şi varză tocată, aşezăm sarmalele în rând,
apoi punem 4 căni de apă, 200 g suc de roşii şi dăm cratiţa la cuptor.

Niciun comentariu: