miercuri, 14 ianuarie 2009

Tarta cu ciocolata

150 g ciocolată menaj, 3 linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă
bine şi se fierb timp de 2 minute. Se bat spumă 4 albuşuri cu 100 g zahăr. În
ciocolata topită se adaugă 4 gălbenuşuri şi amestecăm încet până se omogenizează,
apoi adăugăm şi albuşurile bătute spumă şi mestecăm încet. Se coace în forme mici
tapetate cu hârtie. Punem compoziţie de un centimetru şi dăm la copt timp de 6
minute, apoi peste tarta coaptă, mai punem un strat de un centimetru grosime şi
lăsăm la copt timp de 8 minute. După aceea, o scoatem din formă şi o punem pe o
farfurie decorată cu un sos de vanilie, făcut din 200 ml de lapte, 100 g zahăr, 2
gălbenuşuri, o lingură de făină, 1 plic de vanilie. Se amestecă toate la un loc şi se
fierb la Bain-Marie până se îngroaşă puţin.

Un comentariu:

Prajituri spunea...

Excelenta, felicitari, nu mancati in exces :)