miercuri, 14 ianuarie 2009

Tarta cu prune

Aluatul - 30 drojdie, 100 ml lapte călduţ, 50 g zahăr, 300 g făină, 1 praf de sare,
50 g unt moale, 1 ou. Umplutura - 2,5 kg prune, 30 g zahăr, ½ linguriţă
scorţişoară, 2 linguri zahăr candel - de presărat pe deasupra
Se dizolvă drojdia în lapte şi se lasă la dospit timp de 20 de minute, după care, întrun
castron, amestecăm zahărul, untul, făina şi oul. Adăugăm laptele cu drojdia şi
facem aluatul, apoi lăsăm aluatul să crească timp de 30 de minute, acoperit cu un
prosop. Prunele se spală şi se scot sâmburii. Aluatul se frământă din nou, apoi îl
întindem si-l aşezăm în tava tapetată cu unt şi făină. După aceea, punem prunele pe
deasupra şi presărăm peste ele zahărul şi scorţişoara. Dăm tava la cuptor timp de 45
de minute, după care se lasă la răcit şi apoi se presară deasupra zahăr candel sau
pudră.

Niciun comentariu: