miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort 3x3

Blatul I - 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, coajă de lămâie şi vanilie.
Se bat ouăle spumă cu zahărul, se pun mirodeniile, sarea şi făina, se face un blat
galben.
Blatul II - 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 3 linguri de făină, esenţă
de rom şi coajă de lămâie. Se bat ouăle spumă cu zahărul, se adaugă mirodenii,
cacaoa şi la urmă făina, după care se coace în tavă tapetată la foc potrivit.
Blatul III - 4 ouă, 4 linguri de zahăr, coaja de la o lămâie, sare, 4 linguri de nucă
măcinată şi 2 linguri de făină. Se bat ouăle spumă cu zahăr, se adaugă mirodeniile,
nuca şi făina, iar la sfârşit, se coace în tavă tapetată la foc potrivit.
Crema - se freacă spumă 300 g unt cu 400 g zahăr pudră şi vanilie. Separat, se
fierb la foc mic 750 ml de lapte, în care se pun, când clocoteşte, 6 gălbenuşuri
frecate cu 6 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină. Se amestecă bine să nu facă
cocoloşi şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Apoi se dă deoparte, se amestecă până se
răceşte şi adăugăm câte puţin din crema de unt. Când este gata, o împărţim în trei
părţi – o parte se lasă galbenă, în cea de-a doua se pun 2 linguri de cacao sau 200 g
ciocolată menaj topită, iar în cea de a treia se pun 2 linguri de ness. Se aşează pe
platou blatul cu cacao, iar peste el, se pune crema de ness, după care foaia albă şi
crema de cacao, apoi foaia din nucă şi crema de vanilie. Se îmbracă tortul în cremă,
după care, la sfârşit, radem deasupra ciocolată.

Niciun comentariu: