miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort cremos cu ciocolata (20 de portii)

Ingrediente:
175 g margarină
150 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
3 oua
300 g faină
3 linguriţe praf de copt
18 buc. batoane mici de ciocolată umplută cu nucă de cocos
50 g cocos ras
2-3 linguri gem de caise
400 g frişcă
o lingură de cacao

Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul şi un pacheţel de vanilie, apoi se adaugă, pe rând,
ouăle. După aceea, se amestecă cu făina şi praful de copt şi se încinge cuptorul.
Aluatul se toarnă în formă tapetată cu făină, apoi cincisprezece batoane de ciocolată
se scufundă în aluat, după care se coace timp de patruzeci şi cinci de minute. În
continuare, miezul de cocos se rumeneşte puţin, gemul se încălzeşte până devine mai
fluid, apoi se răstoarnă blatul. Toată suprafaţa se acoperă cu gem de caise, după care
se presară nuca de cocos şi se lasă la răcit. Peste frişcă, se adaugă zahărul vanilat şi se
amestecă până se topeşte tot zahărul. Două treimi din frişcă se întind pe blat, iar
restul se păstrează pentru ornat. La sfârşit, peste frişcă se presară cacao, după care se
decorează cu restul de frişcă şi trei batoane de ciocolată tăiate felii.

Niciun comentariu: