miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort cu ananas si frisca

Ingrediente:
3 ouă
200 g zahăr
250 ml lapte
vanilie
rom
fructe din dulceaţă
40 g gelatină
800 g frişcă
o foaie din pandişpan
1 cutie compot de ananas
150 g sirop dulceaţă
o lingură de amidon

Mod de preparare:
Se pune foaia de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o centură de hârtie care se
prinde cu o clamă. Peste ea se pune compoziţia făcută din trei ouă bătute cu zahăr şi
laptele fiert cu amidon. Când este rece, se pune jumătate din frişcă, gelatina înmuiată
în sirop de ananas, vanilia şi romul; se amestecă bine, după care se dă la frigider până
se întăreşte. Apoi se pun deasupra fructele din compot peste care se toarnă siropul din
dulceaţă şi se mai lasă la rece timp de 20 de minute. După ce s-a întărit, se răstoarnă
pe un platou, se scoate hârtia de pe margine şi se ornează cu restul de frişcă şi fructe
din dulceaţă.

Niciun comentariu: