miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort cu banane

Ingrediente:
1 blat de tort
5 banane
1 plic gelatină
100 ml vin
150 ml suc de mere
5 linguri zahăr
4 foi de gelatină
650 ml frişcă
100 g ciocolată
24 beţişoare de napolitane
½ întăritor de frişcă

Mod de preparare:
Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un brâu de carton, apoi stropim blatul cu
puţin lichior de banane sau coniac, după care îl acoperim cu jumătăţi de banană.
Peste banane, punem vinul amestecat cu sucul de mere, zahărul şi plicul de gelatină
şi lăsăm să se întărească. Înmuiem gelatina în puţină apă, apoi batem 400 ml de frişcă
cu două linguri de zahăr, apoi adăugăm trei foi de gelatină dizolvate. Batem bine
frişca şi turnăm peste tort, se topeşte ciocolata în 125 ml de frişcă şi adăugăm restul
de gelatină topită. Turnăm ciocolata peste tort şi punem la rece timp de trei ore.
Îndepărtăm inelul din jurul tortului, batem 125 ml de frişcă şi adăugăm întăritorul.
Facem câteva floricele pe tort cu aparatul de şpriţat şi aşezăm beţişoare de napolitană
pe tort.

Niciun comentariu: