miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort cu branza de vaci

Ingrediente:
1 kg brânză
200 g smântână
350 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
200 g stafide stropite cu rom

Mod de preparare:
Se amestecă bine toate la un loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea,
punem 200 ml de suc de fructe şi 30 g gelatină la înmuiat, apoi o încălzim pe baie
de abur până devine lichidă. Amestecăm lichidul de gelatină cu 150 ml de lichior de
portocale. Turnăm lichiorul în compoziţia de brânză şi dăm prin mixer timp de 5
minute, după care, facem un blat din 200 g biscuiţi, 75 g unt, 2 linguri de zahăr
pudră, 3 linguri de nucă măcinată, 2 linguri de cacao, o fiolă de esenţă de rom şi
50 ml de lichior. Amestecăm bine şi întindem pe un celofan forma unui blat, apoi
punem un cerc din carton, după care, turnăm crema de brânză peste blat şi lăsăm 4-6
ore. La final, aşezăm tortul pe un platou şi-l decorăm cu frişcă şi fructe colorate -
kiwi, portocale sau caise.

Niciun comentariu: