miercuri, 14 ianuarie 2009

Tort cu cacao

Blatul - 4 ouă, 10 linguri de apă, o cană de zahăr, 6 linguri de făină, 6 linguri de
nucă măcinată şi o linguriţă de amoniac stins
Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând câte puţin, alternativ cu apa, apoi se bate
bine până se topeşte zahărul, adăugând făina, nucile şi amoniacul. La urmă, punem
albuşurile bătute spumă. Se coace în tavă tapetată cu ulei şi făină la foc potrivit.
Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahăr, 6 linguri de apă.
Se fierb apa, zahărul şi cacaoa până se îngroaşă şi se dau la răcit. Apoi se amestecă
cu untul frecat spumă şi cu o esenţă de rom. La final, tăiem blatul în trei foi, ungem
cu cremă şi pe margine îl barotăm cu nucă prăjită şi sfărâmată.

Niciun comentariu: