duminică, 15 februarie 2009

Buturuga

150 gr zahar, 1 lingura faina, 9 oua, 80 gr nuci, se freaca galbenusurile bine cu zaharul (pudra) 1/2 ora adaugam albusurile batute spuma, apoi nucile si faina amestecand usor. Se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu hartie si se coace la un foc potrivit. Cand s-a copto rasturnam pe un servet umed si o rulam imediat. Aceasta se umple cu crema urmatoare: 6 galbenusuri, 150 gr zahar, 2 pachete vanilie, 2 pahare de apa cu lapte, o lingurita faina si amestecam cu totul pe foc continuu ca sa nu se taie pana se ingroase, o luam de pe foc, o lasam sa se racceasca cand amestecam 200 gr unt pe care l-am frecat spuma. Desfacem ruloul, ungem peste tot cu crema avand grija sa oprim din crema ceva mai mult de jumatate pentru ornat pe deasupra. In crema oprita punem 2 batoane socolata muiata si sirop, ungem cu aceasta crema tot ruloul, apoi tragem cu furculita dungi deasupra ca sa imitam buturugele de lemn.

Niciun comentariu: