duminică, 15 februarie 2009

Paine impletita

Timp de preparare: 1 h30 min
Ingrediente:
25 gr. drojdie, 2,5 dl lapte slab sau apa, 1 lingurita sare, 1/2 lingura zahar, 1 ou, 2 linguri ulei,
7-8 dl (420-480 gr) faina;
pentru uns: ou, seminte susan
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea,
zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se
dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Se pune aluatul pe planseta, se
framinta putin, cu putina faina pe planseta sa nu se lipeasca aluatul. Se taie 1/3 din aluat.
Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri cam de 30 cm fiecare. Cele
trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune pe
hirtie pergament pe tava de aragaz si se aplatizeaza putin. Se impletesc si celelate rulouri mai
subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin. Se lasa piinea impletita sa creasca
20 minute. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. Se coace la 200 grade C
timp de 35-40 minute.
Specific: Suedia

Niciun comentariu: