duminică, 15 februarie 2009

Pituca cu varza

Timp de preparare:
60 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-500 g. varza taiata
-500 g. carne tocata
-1-2 cepe de marime medie
-1 kg. aluat pentru paine (faina, 1 cub drojdie, ulei)
- 100 ml ulei
-sare si piper, marar, cimbru, dafin

Mod de preparare:
Se dizolva drojdia in putina de apa calda, se pune plamadeala, apoi se framanta adugandu-se inca un pic de apa pana se obtine un aluat nu prea tare.
Se caleste capa taiata marunt in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sarea si piperul, cimbru, marar, o foaie de dafin si se amesteca 2 minute, pana se omogenizeaza compozitia.Se pune la racit.
Se caleste varza cu putin ulei si se condimenteaza dupa gust.
Se intinde aluatul pe o tigaie format mare.Peste foaia obtinuta se aseaza un strat de varza calita si apoi un start din compozitia de carne tocata obtinuta care s-a racit. Se trage o alta foaie de aluat, nici prea groasa nici prea subtire, peste intreaga compozitie din tava si se unesc capetele acesteia cu cele ale foii de jos.
Se introduce la cuptor timp de 40 de minute apoi se scoate si se serveste fierbinte.
Se poate servi cu smantana, maioneza, ketchup sau orice alt sos dupa gust.

Niciun comentariu: