marți, 3 martie 2009

Chec "Zi si Noapte"

Ingrediente:

6 Oua
Faina - 5 linguri
Cacao - 1 lingura
Margarina Rama pentru copt - 250 gr
Esenta de vanilie
Zahar pudra - 6 linguri
Visine din compot - 200 gr

Se bat albusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.
Margarina se spumeaza cu restul de zahar si se adauga galbenusurile frecate cu sare.
Se amesteca cele 2 compozitii apoi se separa in 2 cantitati egale.
In compozitia vanilata se adauga 3 linguri de faina iar in cea cu cacao 2 linguri de faina si 1 lingura de cacao.
Se toarna cele 2 compozitii in formele de copt, se adauga visinele si se introduc la cuptor - primele 10 minute la 200 de grade iar apoi la 150 de grade, timp de 20 de minute.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu cirese confiate.

Niciun comentariu: