miercuri, 4 martie 2009

COD EXOTIC - RETETA FLORIOL

Ingrediente (pentru 4 portii): 4 fileuri de peste (100 gr fiecare) Cate 1 ardei gras rosu, verde si galben 100 gr miez de ananas fara zahar 1 kiwi 1 lingurita otet de mere 2 linguri de apa 1 lingurita radacina de ghimbir ras 2 linguri suc de lamaie Cate 1 varf de cutit piper si pudra de curry 1 lingura de ulei de masline Sare Ardeii se spala si se taie cubulete. Se curata fructul de kiwi si se taie marunt - la fel si ananasul. Se amesteca fructele taiate, cubuletele de ardei, otetul, apa, ghimbirul - se acopera si se pun la rece 2 ore. Se aseaza fileurile de peste intr-un vas termorezistent, in care s-a pus uleiul, se stropeste cu suc de lamaie, se presara cu ghimbir, sare, piper, pudra de curry. Se coace in cuptorul preincalzit, 10-15 minute, pana cand se patrunde usor cu furculita. Se aseaza pestele in farfuriile de servit si se acopera cu mixtura de ananas. Se poate servi cu orez fiert.

Niciun comentariu: