miercuri, 4 martie 2009

GALUSTE CU PRUNE SI SOS DE VANILIE

Ingrediente: Cartofi albi Prune brumarii Oua Faina Pesmet Zahar Scortisoara Lapte Sosul de vanilie Se curata cartofii, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare si se paseaza ca pentru piure. Se adauga oua si faina si se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se indeparteaza samburele de la fiecare pruna - fructele se umplu cu cate o lingurita de zahar, se invelesc in compozitia de cartofi si se fierb in apa cu sare. Pesmetul se rumeneste in unt si se adauga zaharul si scortisoara macinata. Cand sunt fierte, galustele se tavalesc prin pesmetul dulce si aromat - deasupra se toarna sosul de vanilie, care se obtine astfel: se amesteca galbenusurile cu zahar si putina sare, se completeaza cu lapte caldut si se fierbe in bain - marie pana se ingroasa.

Niciun comentariu: