marți, 3 martie 2009

LASAGNA

Ingrediente:

Carne tocata vitel - 500 gr
Ciuperci - 500 gr
Ceapa - 2 bucati
2 catei de usturoi
1 morcov
Telina - 200 gr
Suc de rosii - 500 gr
Parmezan - 200 gr
Mozarella - 300 gr
Paste Lasagna - 400 gr
Faina - 20 gr
Lapte - 1 litru
Unt

Se dau prin razatoare morcovul si telina.
Se taie ceapa si ciupercile marunt.
Toate ingredientele de mai sus se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea tocata si putina apa si se fierbe circa 30 de minute.
Se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc 25 de minute.

Sosul bechamel se prepara astfel:

Se topeste untul, se adauga 1-2 linguri de faina si se stinge cu laptele caldut.
Se da intr-un clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza un rand de paste lasagna, peste care se pune sos de carne, sos bechamel si se presara parmezan ras.
Se repeta operatiunea pana se umple tava apoi se adauga mozarella.
Totul se introduce la cuptor timp de 30 de minute la 200 de grade.

Niciun comentariu: