marți, 3 martie 2009

Moulatra

ngrediente pentru blat:

6 oua
Faina - 8 linguri
Margarina - 200 gr
Smantana - 150 gr
Ciocolata topita - 200 gr
Cacao - 3 linguri
Zahar - 6-8 linguri
Praf de copt - 2 plicuri

Se topeste ciocolata, se adauga margarina, smantana, ouale batute cu zaharul, cele 3 linguri de cacao si faina amestecata cu praful de copt.
Se coace totul la 150 - 160 de grade, timp de 50 de minute.

Ingrediente pentru crema:

Frisca lichida - 500 gr
Ciocolata menaj - 500 gr
Stafide - 150 gr
Dulceata de caise - 300 gr
Esenta de rom

Se fierbe frisca, apoi se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste.
Se adauga stafidele imbibate in rom si dulceata de caise.
Se aplica pe toata suprafata crema obtinuta.

Ingrediente pentru glazura:

Frisca - 300 gr
Ciocolata - 300 gr

Se incalzeste frisca pe foc, se adauga ciocolata - se amesteca pana se topeste, apoi se intinde uniform peste crema.

Niciun comentariu: