marți, 3 martie 2009

Mousaka din legume

Ingredinte:

Cartofi - 1,5 kg
3 vinete
3 dovlecei
Ceapa verde - 2 legaturi
Usturoi verde - 2 legaturi
3 rosii
Ardei gras rosu - 2 bucati
Leustean - 1 legatura
Patrunjel - 1 legatura
Ulei de masline

Se fierb cartofii in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele.
Dovleceii, vinetele si ardeii grasi se taie cubulete si se calesc in ulei de masline. Se adauga ceapa si usturoiul verde, se condimenteaza cu sare si piper.
Se fierbe totul timp de 10 - 15 minute, dupa care se adauga leusteanul si patrunjelul.

Intr-o tava unsa cu ulei de masline se aseaza un strat din rondele de cartofi apoi unul din legumele deja preparate. Se continua pana se umple tava.
Se introduce vasul in cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute.

Niciun comentariu: