marți, 3 martie 2009

MUSACA DE DOVLECEI SI CARNE - JURNALUL DE BUCATARIE

Ingrediente:

3 vinete
2 dovlecei
Carne de porc tocata - 700 gr
2 cepe
1 ou
Smantana - 200 ml
4 rosii
O lingura de faina
Sare si piper
Patrunjel
Ulei de floarea-soarelui
Carne de vita
Carne de pui

Vinetele si dovleceii se spala, se taie in felii potrivit de groase, se presara sare si se pun intr-o strecuratoare. Se prajesc pe rand in ulei incins, se scot cu o spumiera si se aseaza pe un servet.

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei incins pana devin sticloase, se adauga carnea tocata, sarea si piperul.

Se prajeste pana scade sucul lasat de carne si se pune compozitia intr-un castron.

Se stropeste o tava cu ulei, se aseaza, alternativ, cate un rand de vinete, carne si dovlecei, ultimul rand fiind de vinete.

Se pun deasupra rosii taiate rondele, se introduce tava la cuptor si se tine 30 de minute. Se toarna deasupra un sos din smantana, ou, faina dizolvata cu putina apa, sare si piper.

Se reintroduce tava in cuptor si se mai lasa pana capata o culoare aurie.

Niciun comentariu: