marți, 3 martie 2009

PANDISPAN CU VISINE SI VANILIE

Ingrediente pentru blat:

8 oua
8 linguri de faina
8 plicuri de zahar
8 linguri de ulei
1 kg de visine
Sare - 1gr

Ingrediente pentru crema:

4 oua
4 linguri de zahar
1 lingura de faina
500 ml lapte
500 gr frisca batuta
Esenta de vanilie

Se spumeaza albusurile cu zaharul.
Galbenusurile se freaca cu ulei si sare.
Se combina cele 2 compozitii apoi se adauga faina treptat si se amesteca foarte lejer pana se obtine o compozitie omogena.
Se toarna intr-o tava inalta unsa si tapetata cu faina apoi se presara visine fara samburi pe toata suprafata si se coace la 170 de grade timp de 30 - 40 de minute.

Prepararea cremei:

Se fierb in bain - marie laptele, ouale, faina si zaharul.
Se raceste si se adauga frisca batuta.

Pandispanul se taie in 2 parti egale, ca la blatul de tort si se umple cu aceasta crema.
Pe toata suprafata se aplica visine si se glazureaza cu jeleu.

Niciun comentariu: