marți, 3 martie 2009

PASCA

Ingrediente pentru aluat:

Faina - 1 kg
Lapte - 500 gr
2 oua
Drojdie - 50 gr
Zahar - 200 gr
Sare
Margarina Rama - 300 gr
Esenta de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

Branza de vaci - 500 gr
Zahar - 200 gr
Stafide - 200 gr
Smantana - 150 gr
Esenta de rom
Lamaie rasa
6 oua

Se framanta aluatul si se lasa timp de 20 - 30 de minute.

Umplutura pentru pasca se prepara astfel:
Se bat ouale cu zaharul, se adauga aromele, branza de oua, smantana si stafidele.

Baza vasului de copt se tapeteaza cu un strat de aluat de circa 1 cm grosime.
Tot din aluat se formeaza bilute care se aseaza pe marginile vasului, pe toata circumferinta acestuia iar in centru se aseaza umplutura din branza.
Se lasa produsul astfel obtinut sa se dospeasca timp de 30 de minute apoi se coace la 160 de grade timp de 30 - 40 de minute.
Inainte de coacere pasca se unge cu galbenus de ou frecat cu sare.

Niciun comentariu: