miercuri, 4 martie 2009

POVESTE DE IARNA

Ingrediente: 4 portocale 1 pachet de piscoturi Frisca naturala - 1 kg Gelatina - 2 pachete Cafea concentrata - 400 gr Lichior de portocale - 50 gr Dulceata de caise - 300 gr Topping de ciocolata Zahar pudra - 350 gr Se bate frisca, se adauga zaharul pudra, se amesteca si se da la rece. Se dizolva gelatina in 100 ml apa rece apoi se incalzeste pe foc - atentie - nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere (70 - 80 de grade). Se aseaza in tava un strat de piscoturi insiropate in cafea apoi se stropesc cu lichior de portocale. Portocalele se taie in cubulete foarte mici. Se ia o treime din frisca, se adauga gelatina si portocalele taiate, se incorporeaza in restul de frisca si se imparte compozitia in 2 parti egale. Se aseaza compozitia peste piscoturi iar peste acestea, se pune un strat de piscoturi insiropate si restul de compozitie. Se niveleaza totul cu ajutorul unui cutit si se da la rece 3 - 4 ore. Se decoreaza cu dulceata de caise si toppping de ciocolata.

Niciun comentariu: