marți, 3 martie 2009

PUI DULCE ACRISOR

Ingrediente:

Ciocanele de pui - 1 kg
Cartofi noi - 1 kg
3 ardei grasi (rosu, verde, galben)
Usturoi verde
Ceapa verde
Sos chilli - 200 gr
1 ananas
Zahar brun
Ulei de masline
Sare si piper
2 lamai

Ciocanelele de pui se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zeama de lamaie si ulei de masline, se frig la gratar apoi se introduc la cuptor timp de 30 de minute la 200 de grade Celsius.
Cartofii noi se taie in 2 bucati egale, se condimenteaza cu sare, piper, ulei de masline si se introduc la cuptor, timp de 30 de minute, la 200 de grade.

Prepararea sosului
Se taie ardeii in cubulete, se adauga ceapa si usturoiul verde si se caleste totul in ulei de masline timp de 5 minute.
Dupa ce ardeii, ceapa si usturoiul au fost calite, se adauga zaharul brun si se lasa 2 - 3 minute sa se caramelizeze.
Se adauga ananasul taiat in cubulete si sosul chilli.
Se lasa sa clocoteasca 2 - 3 minute apoi se toarna sosul peste ciocanelele de pui.

Niciun comentariu: