marți, 3 martie 2009

SALATA DE GHEBE

Ingrediente:

Ghebe - 500 gr
Vinete - 2 bucati
Ardei gras rosu - 5 bucati
Ardei capia rosu - 3 - 4 bucati
Cascaval afumat - 200 gr
Piept de pui afumat - 400 gr
Lipie arabeasca - 1 pachet
Usturoi verde - 2 legaturi
Rosii in bulion - 200 gr
Ulei de masline - 150 gr

Se coc ardeii, se curata si se toaca marunt.
Ceapa se taie julien, se inabusa in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si vinetele taiate cubulete.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana se patrund vinetele, apoi se adauga ghebele, ardeiul copt si se condimenteaza cu sare si piper.
Se mai fierbe la foc mic 30 de minute, se raceste si se serveste cu lipie arabeasca, piept de pui afumat, ardei capia si cascaval afumat.

Niciun comentariu: