marți, 3 martie 2009

TARTE CU ZMEURA SI CREMA DE MASCARPONE

Ingrediente pentru aluat fraged - cojile de tarta:

Faina - 1 kg
Margarina - 500 gr
Zahar pudra - 200 gr
2 oua
Esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema:

Ciocolata amaruie - 300 gr
Frisca batuta - 500 gr
Mascarpone - 500 gr
Zahar pudra - 200 gr
Zmeura - 1 kg
Ciocolata razuita - 300 gr
Miere - 300 gr

Se prepara aluatul pentru tarte, se modeleaza pe forme, se coace si se raceste la temperatura camerei.

Prepararea cremei:

Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Ciocolata amaruie se topeste in Bain-Marie apoi se incorporeaza in frisca batuta.
Se umplu tartele pe jumatate cu aceasta crema apoi se completeaza cu crema din mascarpone.
Pe toata suprafata se aplica zmeura apoi se glazureaza cu miere incalzita iar marginile fiecarei tarte, cu ciocolata razuita.

Niciun comentariu: