marți, 3 martie 2009

TARTE

Ingrediente pentru aluat fraged - cojile de tarta:

Faina - 1 kg
Margarina - 500 gr
Zahar pudra - 200 gr
2 oua
Esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema:

Ciocolata alba - 700 gr
Frisca batuta - 1 kg
Nuci caramelizate - 400 gr
Esenta de rom
Capsuni - 2 kg
Ciocolata amaruie - 500 gr

Mod de preparare a aluatului:

Faina se framanta cu margarina, zaharul pudra, ouale si esenta de vanilie pana se obtine un aluat cu o consistenta mai tare, care se coace 20 - 25 de minute la 180 de grade.

Prepararea cremei:

Ciocolata alba se topeste in bain-marie, se adauga frisca batuta si se aromatizeaza totul cu esenta de rom.
Se adauga nucile caramelizate sfaramate.
Cojile de tarta se glazureaza pe interior cu ciocolata amaruie apoi se umplu cu crema si se decoreaza cu capsuni proaspete si ciocolata neagra razuita.

Niciun comentariu: