miercuri, 9 decembrie 2009

Ardei iute in otet

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

Ardei iute
zahar
otet din vin
usturoi
ceapa
hrean
boabe mustar
piper boabe
stafide pentru a lua iuteala



Mod de preparare:

Se aseaza ardeii in borcane dupa ce au fost spalati si zvantati.
Printre ei se pun catei de usturoi taiati pe jumatate sau intregi, cateva felii de ceapa, bucatele de hrean, boabe de mustar si boabe de piper. Pentru a lua din iuteala este recomandat sa puneti stafide (200 g cam la 1kg de ardei iuti).
Zeama se face astfel:

O treime otet, restul apa si cateva linguri zahar (dupa gust). Pentru cei care nu au restrictie la sare se pune si sare dupa gust. Daca locul de depozitare nu este destul de racoros, puteti pune si un pliculet de conservant.
Astfel, veti avea ardei iuti pana in vara.

Niciun comentariu: