luni, 14 decembrie 2009

Bagels

Timp de preparare:
aprox. 2 o (complexitate medie)

Ingrediente:
Ingrediente necesare pentru 12 bucati : 450 gr faina, plus pentru prelucrat, 1 lingurita sare, 1 plic drojdie uscata, 3 oua, 1 lingurita miere, 2 lingurite ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare: Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina.Se adauga aprox. 200 ml apa calduta la faina si se amesteca pana ce se obtine un aluat lipicios.Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aprox. 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale.Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se formeaza un covrig.Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.Se incinge cuptorul la 200°C si se tapeaza tava cu hartie de copt.Se pun covrigeii necopti in tava si se lasa 20 minute, acoperiti, la dospit.Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.Covrigeii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde.Se scot din apa si se pun inapoi in tava.Se bate al 3-lea ou si se ung cu el covrigeii prefierti, apoi se coc in cuptorul incins 14-15 minute, pana se rumenesc.Se scot din cuptor, se pun pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.Covrigeii raman proaspeti pana la 3 zile daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa.

Niciun comentariu: