luni, 14 decembrie 2009

Bagheta

Timp de preparare:
3 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 1 kg faina • 20 gr sare • 15 gr drojdie proaspata • 600 ml apa calduta

Mod de preparare: 1. Aemesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei. 2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute. 3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 200 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute. 4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de bagheta astfel : intinde aluatul pe masa, pliaza-l pana la jumatate, apoi mai pliaza-l o data pana ce obti forma de bagheta. 5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul.Aseaza baghetele intr-o tava tapetata cu foaie de copt si lasa-le la crescut alte 40 minute. 6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca baghetele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.

Niciun comentariu: