luni, 14 decembrie 2009

Bile de ciocolata

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Bile de ciocolata • ¾ ceasca smantana lichida (pentru frisca) • 250 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati SAU 150 gr ciocolata cu lapte + 100 gr ciocolata amaruie • 2 lingurite coniac • 1 lingurita esenta de vanilie sau • 1 lingurita esenta de menta sau • 1 lingurita esenta de migdale sau • 1 lingurita esenta de portocale sau • 1 lingurita esenta de cocos sau • 1 lingurita esenta de rom Decorare • 150 gr ciocolata amaruie, cu lapte sau alba , taiata in bucati si topita • nuci cajou si fistic, macinate • Cacao si zahar pudra, pentru pudrare

Mod de preparare: 1. Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora inainte de a face bomboanele. 2. Ar fi bine ca sa ai mainile reci (tineti mainile in apa rece pentru 1 minut, daca e nevoie).Ia cate o lingurita plina de amestec si ruleaza-le in bilute.Pune-le intr-o tava de copt, dupa care pune-le in congelator pentru 30 minute.Scufunda unele bilute in ciocolata topita (folosind o scobitoare), altele trece-le prin nuci cajou sau fistic macinat sau prin cacao sau zahar pudra, asezandu-le dupa aceea pe o tava curata.Tine-le la rece pana ce sunt gata de servit. :)

Niciun comentariu: