luni, 14 decembrie 2009

Briose

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 150 gr unt sau margarina Rama, la temperatura camerei • 150 gr zahar • 175 gr faina (sau 160 gr faina + 15 gr cacao, pentru briose cu ciocolata) • 1 pliculet praf de copt • un praf de sare • 3 oua • 1 lingurita esenta de vanile (sau 1 lingurita scortisoara, pentru briose cu ciocolata, sau orice alte arome doriti) Pentru glazura si décor • 100 gr ciocolta alba , cu lapte sau amaruie • 2 linguri lapte • 25 gr unt • 2-3 linguri gr zahar pudra • fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe pentru ornate

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se amesteca untul/margarina cu zaharul pana se obtine o crema, se adauga faina, praful de copt si sarea, se amesteca, apoi se adauga ouale si esenta de vanilie si se amesteca totul pana se obtine o compozitie cremoasa.Se aseaza intr-o tava de briose, forme de hartie pentru briose.Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma. 2. Se dau la cuptor pentru 18-20 minute, pana cresc si se rumensc. 3. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul.Se amesteca, adaugand si zaharul pudra.Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau fructe. :)

Niciun comentariu: