duminică, 13 decembrie 2009

Caprioara cu sos de merisoare si afine

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 500 gr carne de cerb, dezosata • 1 frunza de dafin • 1 ceapa rosie, tocata • 1 lingura ulei • 250 ml vin rosu • 1 lingura faina • 100 gr merisoare uscate, inmuiate in apa calda cu rom • 50 gr afine • 50 ml bullion de rosii • 50 ml sirop de afine sau merisoare • Sare si piper negru

Mod de preparare: 1. Se pune carnea cu dafinul, ceapa si vinul intr-un castron si se lasa la marinat 24 ore. 2. Se incinge tigaia la foc potrivit, apoi se adauga uleiul.Se scurge carnea, pastrand marinata.Se prajeste 10-15 minute, intorcandu-se si pe cealalta parte, pana cand carnea este facuta. 3. Intre timp,se amesteca faina cu 3 linguri de marinata.Se amesteca compozitia cu restul de marinata, apoi se toarna totul intr-o cratita si se pune la fiert 1 minut.Se adauga fructele si se mai lasa 4-5 minute.Se inglobeaza bulionul de rosii si siropul de afine, se asezoneaza cu sare si piper..Se scoate foaia de dafin si se serveste caprioara stropit cu sos, iar ca garnitura se potriveste mamaliga sau cartofii piure.

Niciun comentariu: