duminică, 13 decembrie 2009

Cartofi prajiti cu usturoi

Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 2 linguri ulei de masline • 1 capatana de usturoi, desfacuta, dar cateii de usturoi sa fie necuratati de coaja • 2 lingurite ghimbir macinat • 2 lingurite cumin • 2 lingurite majoran • 675 gr cartofi, decojiti si taiati cubulete • sare si piper • 100 ml apa • zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare: 1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul si se caleste totul 1 minut. 2. Se adauga cartofii, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca bine impreuna cu celelalte ingrediente din tigaie.Se prajesc 5-10 minute, pana capata culoare aurie.Se adauga apa, se acopera tigaia si se prajesc, miscand tigaia din cand in cand, aprox.25-30 minute pana cand cartofii sunt moi. 3. Se stropesc cartofii cu zeama de lamaie si se servesc.Cateii de usturoi se servesc in coaja, fiecare poate sa stoarca cateii de usturoi peste cartofi.

Niciun comentariu: