vineri, 4 decembrie 2009

CHEC CA LA MAMA ACASA

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua
1 cana zahar
1 cana si jumatate faina
jumatate pahar ulei
un sfert de pahar cu apa minerala
arome, cacao
un plic zahar vanilat
un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
unt pt uns tavile

Din aceasta compozitie vor iesi un chec mare sau doua checuri mai mici deosebit de aratoase si delicioase.

Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La urma se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.
Se amesteca usor si se ia putina compozitie care se va amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tavi, se toarna si putina compozitie cu cacao ,se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga compozitia alba,din nou compozitie cu cacao,se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la cuptor potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

Niciun comentariu: