miercuri, 9 decembrie 2009

Chec cu Nutella si alune de padure

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 175 gr unt • 175 gr zahar brun, pudra • 3 oua • 200 gr faina • 1 lingurita praf de copt • 2 lingurite scortisoara • 4 linguri lapte • 4 linguri Nutella • 50 gr alune de padure, tocate mare

Mod de preparare: 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda de 23 cm. 2. Se bate untul cu zaharul, ouale, faina, praful de copt, scortisoara si lapetele pana se obtine un aluat usor si pufos.Se toarna ¾ din aluat in tava, se imprastie deasupra 4 linnguri Nutella si se toarna aluatul ramas.Se trece cu un cutit prin aluat, facand rotiri, apoi se netezeste la suprafata.Se presara alune si se da la copt 50 – 60 minute, pana a crescut si s-a rumenit usor (se face testul cu scobitoarea).Daca se rumeneste prea tare la suprafata, atunci de acopera cu folie de alimoniu. 3. Se lasa sa se raceasca in tava 10 minte, apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.

Niciun comentariu: